We hebben een vernieuwde website!

Copywriter Romy Hageraats van Hallmark

Door Romy Hageraats

Kinderfeestjes zijn meestal luidruchtig, druk, chaotisch, maar bovenal ook heel gezellig.

Hoe zorg je ervoor dat niet alleen de kinderen een superleuke tijd hebben, maar ook de ouders wanneer deze erbij blijven? Met een beetje planning kun je een feestje organiseren dat zowel jong als oud aanspreekt. In deze blog delen we praktische tips en ideeën om van een kinderfeestje een geslaagd evenement te maken voor iedereen. Wie weet bouw je zo ook met de ouders een waardevolle band op!

DIT IS EEN TEST TEKST

1. Creëer een gezellige hoek

Zorg voor een aparte ruimte of een gezellig plekje waar ouders kunnen ontspannen. Zet comfortabele stoelen klaar, bied koffie, thee en wat lekkers aan, en creëer een informele sfeer. Is het feestje in de avond, dan is het ook leuk om ze DIY cocktails te laten maken waarvoor je de ingredienten voor ze klaarzet. Zo voelen ouders zich welkom zonder dat ze zich verplicht voelen actief mee te doen. Ze kunnen met elkaar kletsen en tegelijkertijd hun kinderen plezier zien maken, win-win!


2. Plan activiteiten waar iedereen aan mee kan doen

Kies voor activiteiten die zowel voor kinderen als volwassenen leuk zijn. Een speurtocht, een quiz of zelfs een creatieve workshop zoals koekjes versieren of schilderen is heel leuk, ook voor de ouders. Zorg voor eenvoudige, laagdrempelige opties zodat iedereen mee kan doen. Sommige mensen knutselen zelf bijna nooit met hun kinderen, dus zo’n moment kan ook een inspiratie of herinnering voor het leven zijn!


 3. Bied een tafel vol snacks aan

Stel een snacktafel samen met hapjes die zowel kinderen als ouders aanspreken. Denk aan fruitspiesjes, mini-sandwiches, popcorn en misschien wat luxe hapjes zoals wraps of kleine quiches voor de volwassenen. Een mix van gezonde en feestelijke snacks zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Ook leuk: stel een ‘grazing platter’ samen met daarop allerlei gezonde snacks, charcuterie en kaasplanken, zodat iedereen kan pakken wat hij of zij wil. 


4. Organiseer een gezamenlijke activiteit

Een kort moment waarbij ouders en kinderen samen iets doen, kan verbindend werken. Dit kan iets simpels zijn zoals een spelletje bingo, een danswedstrijd of zelfs een korte teamactiviteit zoals een mini-competitie. Dit breekt het ijs en maakt het feestje interactief.


5. Zorg voor entertainment voor de kinderen

Als de kinderen goed vermaakt worden, kunnen de ouders ontspannen. Huur bijvoorbeeld een entertainer in, zoals een clown of een goochelaar, of zet een knutseltafel klaar waar de kinderen creatief aan de slag kunnen onder begeleiding van een oppas uit de buurt. Ouders kunnen ondertussen genieten van een moment voor zichzelf of gezellig met elkaar bijpraten. Maak met elke ouder of verzorger een praatje om ze beter te leren kennen, want dit is zeker van waarde voor de toekomst.


6. Kies een thema dat iedereen aanspreekt

Een themafeestje voegt extra magie toe en maakt het plannen makkelijker. Kies een thema dat zowel de kinderen als ouders aanspreekt, zoals een sprookjesfeest, een verkleedfeest of een superhelden middag. Laat ouders weten dat ze mee mogen doen, maar dat het ook prima is als ze dat liever niet willen.


7. Zorg voor muziek en sfeer

Muziek speelt een grote rol in de sfeer van het feestje. Kies een afspeellijst die zowel kinderliedjes als leuke nummers voor volwassenen bevat. Zorg ook voor een gezellige decoratie, zoals ballonnen en slingers, zonder dat het te kinderlijk of te druk wordt. Heb je feestelijke lampen of slimme verlichting die je in kunt stellen op verschillende kleuren? Maak daar ook gebruik van voor extra sfeer. 


8. Zet ouder-vriendelijke taken klaar

Sommige ouders vinden het leuk om mee te helpen. Bied kleine taken aan, zoals helpen bij het uitdelen van drankjes of het begeleiden van een spel. Dit geeft hen de kans om betrokken te zijn, zonder dat het voelt als een verplichting. Zorg er ook voor dat wanneer geen ouder deze taken op zich wil nemen, je zelf niet in de problemen komt qua planning. Of check van tevoren in een groepsapp welke ouder of verzorger dit leuk lijkt om samen met jou te doen. 


9. Sluit af met een gezamenlijk moment

Sluit het feestje af met een moment waarop iedereen samenkomt. Dit kan een korte speech zijn waarin je de ouders en kinderen bedankt, een gezamenlijke groepsfoto of een moment waarop je een traktatie voor onderweg uitdeelt. Dit zorgt voor een gevoel van verbinding en is een fijne afsluiting.

Een feestje voor iedereen  

Bij Hallmark geloven we in het samenbrengen van mensen – of dat nu met een kaart, een glimlach of een feestje is. Elk moment samen is waardevol. Een kinderfeestje organiseren waar ook ouders zich welkom en betrokken voelen, hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met een paar activiteiten en een gezellige sfeer zorg je ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft.


Van een gezellige hoek waar de ouders zich verzamelen tot activiteiten die jong en oud verbinden, het draait om het creëren van een fijne dag voor iedereen. Want wat is er mooier dan samen herinneringen maken waar iedereen met een glimlach aan terugdenkt?

Romy

Geschreven door Romy Hageraats

Romy is copywriter bij Hallmark. Het schrijven van verhalen en gedichten begon al op jonge leeftijd, een passie die ze nu professioneel voortzet. Met haar werk hoopt ze anderen te inspireren en te motiveren. 

Uitnodiging kinderfeest

Meer kaarten